Column – Liefdevolle aandacht –

Week van de eenzaamheid bij Huis van Rie

Column door Lidy

In onze samenleving is eenzaamheid een steeds groter probleem. In de week tegen eenzaamheid – donderdag 22 september tot en met zaterdag 1 oktober 2016 – wordt er stil gestaan bij mensen die daar dagelijks mee te maken hebben en die in onze drukke jachtige maatschappij, snel worden vergeten.

Als ‘vrouw, moeder, dochter, zus, schoonzus, vriendin, collega, buurvrouw ………… van’, begrijp ik als geen ander hoe dat drukke jachtige leven kan zijn. Het gevoel te veel te moeten/willen doen in te weinig tijd.
Maar is tijd een excuus? Er zitten tenslotte 24 uur in een dag.
Gaat het hier niet meer om prioriteit in wat er echt belangrijk is?

Voor ieder mens is dat natuurlijk anders en ieder mens is vrij om te kiezen waar hij/zij zijn tijd of aandacht aan geeft.
Vanuit een eigen ervaring van eenzaamheid vraag ik mezelf de laatste tijd steeds vaker af “als ik een hoge leeftijd zou bereiken en/of ik krijg iets waarbij ik hulp nodig heb, wie heeft er dan tijd en aandacht voor mij?”
En dan kijk ik naar hoe de zorg langzaam aan het veranderen is en er initiatieven zoals “het Huis van Rie” ontstaan, waar we met liefdevolle aandacht er voor elkaar en onze gasten zijn.
Dat stelt mij dan weer gerust en vertrouw ik erop dat als het voor mij zover is en ik hulp nodig heb deze nieuwe manier van liefdevolle zorg zich als een olievlek over heel Nederland heeft verspreid en ik met een gerust hart oud kan worden.

Mijn oproep is om met elkaar eenzaamheid om te denken naar “één – samenheid” en van tijd prioriteit maken.

Doen jullie mee?!

Lidy Veldhuijzen van Zanten

 

In de week van 22 september tot 1 oktober 2016 staan we de hele week stil bij eenzaamheid. We besteden extra aandacht aan het thema door gesprekken te voeren, maar ook een beauty-dag te organiseren. Het programma volgt snel.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *