Bezoekers van Huis van Rie gaan met tropische temperaturen naar de theetuin

 

Het belooft een tropische week te worden. Met die wetenschap start deze dag bij Huis van Rie. Bezoekers worden opgehaald met onze eigen bus uit de regio Nootdorp en omstreken. Huis van Rie is een dagbestedingcentrum vanuit een privéonderneming in het hart van Nootdorp. Dagbesteding word geboden voor iedereen die daar behoefte aan heeft, voor mensen die kampen met een depressie, lichamelijk beperkt zijn, die dementeren of eenzaam zijn.

Bezoekers komen binnen, worden geholpen met het uitrekken van hun jas en schuiven aan bij de tafel.
Aan tafel is het een gezellige drukte. We merken al dat het een mooie dag gaat worden, want de zon schijnt volop en begint al lekker warm te worden. Ook aan tafel is iedereen extra opgewekt door zo´n mooie dag in het vooruitzicht. Dan worden we verast door het bezoek dat binnenkomt met een citroencake, speciaal voor Huis van Rie gemaakt!

Activisie

Lydia (initiatief neemster Huis van Rie) belt naar Lidy (locatiemanager) om te melden dat ze in gesprek is met de eigenaresse van Activisie “het behandelings- en begeleidingscentrum voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel”. Ondertussen geniet ze van een kop thee uit de tuin van Activisie. Het terras blijkt deze dag voor het eerst open te zijn.
Lidy maakt de grap dat wij er ook aankomen om die bijzondere thee te proeven. Aan tafel zie je mensen naar elkaar kijken en opeens zegt iemand: “En wat nou als we het echt doen?! Gewoon gaan.. Hartstikke leuk!”. Er wordt overlegd en de conclusie is: “Ja, we doen het!” Ons eerste uitje lijkt heel dichtbij te komen…

Met onze bus naar Zoetermeer

Na een lekkere lunch rijdt onze bus weer voor. De bus is volgeladen en we zijn allemaal klaar om te gaan. Of je nou gebruik maakt van een rolstoel zit, oud of jong bent, misschien wel kerngezond, moeite hebt met concentreren of dat je geheugen je in de steek laat; het maakt niet uit, iedereen mag en gaat gewoon lekker mee. Op naar het terras en de zelfgekweekte thee.

Theetuin

Aangekomen, worden we hartelijk welkom geheten en mogen we plaats nemen onder een grote, fleurige parasol. Die parasol is een uitkomst. Hoe fijn het ook is dat de zon zo uitbundig schijnt, de schaduw is vandaag ook zeer aangenaam.
Je waant je op een boerderij in een dorpje, met veel natuur om je heen. Een theetuin, bijenkorven, plekken waar verschillende groentes en fruit groeien, boomstammen als banken, grote bomen en gras. Het grappig is alleen dat je gewoon in Zoetermeer bent. De obers komen en we blijken voor de moeilijke taak gesteld te worden om een thee uit te zoeken..! Citroen-munt, aardbei-munt, ananas-munt, appel-munt, sinaasappel-munt, chocolade-munt en ga zo maar door. Natuurlijk kunnen we ook deze taak aan en staat er voor iedereen die wil een bijzonder smakelijke thee. Voor sommige onder ons is thee vandaag een beetje te veel van het goede en kiezen een verfrissend drankje. Ook dat is mogelijk.

Citroencake

Voordat we vertrokken zaten we te dubben wat we met die lekkere citroencake gingen doen. Hij is te lekker om hem te laten staan, maar echt tijd om hem te eten hadden we ook weer niet echt. Iemand kwam met het briljante idee om hem mee te nemen en daar, op het terras, met alle aanwezigen te delen. Mooie gedachte. Zo zitten wij dus gelijkertijd van ons theetje te genieten en ook te smullen van de cake. Na deze verwennerij worden we uitgenodigd om ook binnen een kijkje te nemen. Ook daar is van alles te zien en krijgen we een rondleiding.

Voldaan en met een mooie ervaring rijker worden we weer in de bus geholpen en gaan we terug, naar Nootdorp, naar ons Huis van Rie. Aan het begin van de dag hadden we al het vermoeden dat het een mooi dag zou kunnen worden… Hoe mooi is deze dag wel niet geworden!

Dit vind je misschien ook leuk...