Corona zorgt voor creatieve hulpverlening

Terwijl buiten de natuur weer steeds meer tot bloei komt. Het daglicht het langzaamaan langer volhoudt. En de vogeltjes fluiten alsof er niks aan de hand is, heeft de mens te maken met het Corona-virus. Nederland is zo goed als op slot. Dus Huis van Rie ook, maar toch niet helemaal.

Toch een beetje Pasen…

Het Paasweekend komt er weer aan. Dat bracht een aantal medewerkers op het idee om Paasversieringen voor de bezoekers te maken. Er werden paashaasjes tot versierde eieren gemaakt. Deze Paasattenties werden door de chauffeurs rond gebracht. Vaak nemen ze dan gelijk het mozaïekwerk van de bezoekers mee, zodat men er thuis aan kan werken. Het bezorgen gebeurd natuurlijk wel op een veilige anderhalve meter afstand.

Met wie spreek ik?

Naast de periodieke attenties, zijn de telefoongesprekken met de bezoekers vaste prik geworden. Een paar keer per week kan de bezoeker even lekker het hart luchten of gewoon een praatje maken over koetjes en kalfjes. Het kan allemaal in deze rare tijden.

Voorjaarsschoonmaak

De gastvrouwen hebben hun gele handschoenen aangetrokken en Huis van Rie een volledige (!) schoonmaakbeurt gegeven. De oranje palen kregen ook meteen een nieuw verfje. Wanneer de deuren weer openen glimt hele het pand.

Thuiswerken

Vanuit huis werken de drie begeleiders in een elektrische rolstoel aan het vernieuwen de website van Huis van Rie. De teksten en het beeldmateriaal krijgt nu ook een voorjaarsschoonmaak.

De dag dat het Corona-virus is ‘verslagen’ komt steeds dichterbij. Dat zal voor iedereen voelen als een ware bevrijding. Tot die tijd zijn wij van Huis van Rie bij u met bijvoorbeeld telefoongesprekken. Houdt u sterk in deze vreemde tijd!!! Samen komen we erdoorheen!

Dit vind je misschien ook leuk...