Zorg je voor iemand met dementie, doe mee aan de Dementiemonitor Mantelzorg

Dementie mantelzorger

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Via Buurtzorg Nootdorp werden we geattendeerd op een onderzoek dat door Alzheimer Nederland wordt uitgevoerd met als vraagstelling wat leeft onder mantelzorgers. Met de resultaten van het onderzoek kunnen ze beter opkomen voor de belangen van mensen met dementie en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten? Deze en meer vragen stellen we mantelzorgers in de Dementiemonitor Mantelzorg. Zorgt u voor iemand met dementie en wilt u meedoen aan dit onderzoek? Vul dan de vragenlijst in.

Vul de vragenlijst in op de website van Alzheimer Nederland

Resultaten geven inzicht in problematiek

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een groot onderzoek uit onder mantelzorgers. Met de resultaten van dit onderzoek wordt er aandacht gevraagd voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg. Bekijk hier de pagina van Alzheimer Nederland voor een overzicht van deze resultaten.

Dit vind je misschien ook leuk...