Dit is Pjotr

Pjotr Bats Huis van Rie
Dit is Pjotr

Pjotr’s levensmotto is: “een functiebeperking hoeft geen beperking te zijn.”

Toen ik in 2016 voor het eerst bij Huis van Rie binnenreed viel mij meteen de gastvrijheid en het ‘huiskamer gevoel’ op. Wat ik tot mijn verassing zag was dat er nog twee collega’s in een elektrische rolstoel hun werk deden. Hetgeen mij deed denken aan een uitspraak van een oud-docent: “voor sociaal werk heb je ook eigenlijk je benen niet nodig, je stem en hart voor de zaak hebben is genoeg.” 

Ik assisteer regelmatig mensen met een spelletje Rummikub. Iedere donderdagmiddag leidt ik een gespreksgroep waarin we uiteenlopende onderwerpen bespreken met de gasten. Dit kan gaan over het nieuws, hun favoriete kunstwerk of muziek. Het aller leukste blijft echter gewoon gezellig kletsen met de gasten en er voor hen zijn. 

Ik heb het idee dat inmiddels de bezoekers en mijn collega’s mijn functiebeperking niet echt meer zien. Al heb ik natuurlijk wel de hulp van mijn collega’s nodig bij bijvoorbeeld de toiletgang of het smeren van mijn boterhammen tijdens de lunch.

Ik ben Lydia, de oprichtster van Huis van Rie, enorm dankbaar dat ze mij deze unieke kans heeft geboden. Met veel plezier blijf ik mij inzetten bij het Huis om het de bezoekers naar de zin te maken.

Tip: Lees ook mijn andere artikelen over de verschillende activiteiten die we doen bij Huis van Rie.

Dit vind je misschien ook leuk...