Huis van Rie helpt je door de donkere dagen

 

Eenzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De donkere dagen voor kerst kunnen een gevoel van eenzaamheid oproepen.Eenzaamheid kent vele vormen.De gevolgen van eenzaamheid hangen nauw samen met lichamelijke en geestelijke klachten. Het gevoel is bij iedereen hetzelfde: verlangen naar geborgenheid. Bij Huis van Rie komen er regelmatig bezoekers die onder andere gezelschap zoeken, omdat het thuis te stil is. Zo ook het verhaal van Bep Hardebol (84 jaar).

Bep verhuist naar de woonplaats van haar dochter, zo kan haar dochter makkelijker haar mantelzorger zijn. Nieuwe sociale contacten maakt Bep bij de SWOP( afkorting verklaren) en de buren. Maar dit is door lichamelijke klachten steeds moeilijker te onderhouden. Ondanks dat de kinderen van Bep regelmatig bij haar langskomen, heeft ze meer reuring om zich heen nodig. Dit wordt ook door de huisarts gesignaleerd. Hij helpt actief mee naar de plek,waar Bep deze geborgenheid en veiligheid weer kan vinden. Op een dag komt Bep bij de huisarts. De huisarts staat te zwaaien met een folder van het Huis van Rie. Hij zegt, dat ze daar eens moet gaan kijken.

Warme deken

Toen Bep voor de eerste keer ging kijken bij Huis van Rie, viel haar meteen de huiselijke sfeer op. De warme uitstraling van de medewerkers en vrijwilligers voelde als een warme deken. “ Vooral dat de medewerkers het verdriet herkennen en even bij je komen zitten” is volgens Bep precies wat ze nodig heeft

Je voelt je weer mens!

Inmiddels is Bep een van de vaste bezoekers van Huis van Rie. Ze heeft leren haken. Iets waarvan ze dacht, dat ze dat nooit meer zou leren. Ze vindt het heerlijk om te luisteren naar verhalen van anderen en zit regelmatig ook zelf op haar spreekstoel. Ze vertelt: “de gelegenheid doet zich wel eens voor, dat ik een rondleiding mag geven.” Hierin kan ik mijn enthousiasme voor Huis van Rie overdragen op nieuwe bezoekers.”
Als Bep thuiskomt van Huis van Rie, dan blikt ze tevreden terug op een dag, vol gezelligheid, geborgenheid en warmte. Bep vertelt enthousiast: “Na een bezoek aan Huis van Rie kan ik er weer dagen tegen aan!”

Huis van Rie is er ook voor u!

Heeft u ook wel eens het gevoel dat het té stil is in huis? Komt u dan eens langs voor een rondleiding, misschien wel gegeven door Bep. Naast de koffie ochtend en spelletjesmiddag is het ook mogelijk om aan creatieve activiteiten mee te doen. Daarnaast worden er yoga lessen op maat gegeven, computer en iPadles en schilderscursussen.
Iedereen is welkom in Huis Van Rie, kom een keer langs bij Koningin Wilhelminastraat 5 in Nootdorp.

Dit vind je misschien ook leuk...