Eervolle vermelding door Lucielle Werner Foundation voor Huis van Rie

Lydia en Luciel Werner met oorkondeOp Wereldgehandicaptendag, 3 december, maakte de Lucille Werner Foundation de winnaars van de Business Walk of Fame bekend: werkgevers die zich er voor inzetten toegankelijk te zijn voor werknemers met een handicap. Dit jaar waren er maar liefst 40 tevreden medewerkers met een beperking hun werkgever voorgedragen. Zo ook hadden Mecheliena de Jong en Nynke Koelma hun werkgever Lydia Rullens en haar Huis van Rie opgegeven. Beide dames maken gebruik van een elektrische rolstoel en kunnen hierdoor een stuk herkenning en acceptatie bieden aan de bezoekers van Huis van Rie.
De jury had 12 bedrijven genomineerd, onderverdeeld in vier categorieën ‘Meest toegankelijke werkgever groot bedrijf’, ‘Meest toegankelijke werkgever voor MKB’, ‘Meest creatieve idee’, ‘Aanmoedigingsprijs’. Huis van Rie was genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. In deze categorie zijn er bedrijven genomineerd die goed op weg zijn en de eerste stap richting diversiteit maken. Het jury commentaar was ontroerend.

“Een instantie die zich pas compleet voelt met medewerkers met een beperking, maar die dit ook echt in de praktijk brengt. De onderneemster spreidt enorme passie tentoon om mensen met een beperking volwaardig mee te laten draaien in haar startende onderneming. Oh is het bijzonder hoezo onderstreept dat haar medewerkers volwaardig zijn, door geen gebruik te maken van mogelijke dispensatie. Werkneemsters Nynke Koelma en Mecheliena de Jong “In alles wat onze werkgever doet zie je haar strijd om mensen te laten participeren en integreren in de maatschappij. Ze denkt met je mee en alles is mogelijk.”

Dit vind je misschien ook leuk...