‘De Elfstedentochtkoorts’ in plaats van Corona

“Eerst zien, dan geloven” was een veel gehoorde uitspraak toen weermannen en weervrouwen kwamen met de mogelijk stevige sneeuwval en de vrieskou. Maar toen een groot deel van Nederland op zondag 7 februari 2021 wakker werd, lag het er echt: sneeuw!

Dat zorgde wel een ruime week voor een nieuw soort koorts: ‘De Elfstedentochtkoorts.’ Je kon geen televisieprogramma aanzetten of het ging over de tocht der tochten. Alle oud winnaars passeerde de revue. Schaatsen en sleetjes waren overal razendsnel uitverkocht.  

In ons pittoreske Nootdorp delen we deze ervaring.  Op elk watertje waar een dik genoeg laagje ijs lag werd vrolijk geschaatst.

Al snel werd wel duidelijk dat het niet lang genoeg ging vriezen voor een Elfstedentocht. Ik zou bijna zeggen, gelukkig maar. Het was toch een ‘drama’ geweest voor alle schaats liefhebbers dat de tocht in Friesland had kunnen worden geschaatst in een jaar dat hij omwille van Corona toch niet geschaatst mocht worden. Dus laten we deze korte winterse periode maar beschouwen als een leuke en welkome afleiding!

Stoep is weer schoon bij Huis van Rie

Er is hard gewerkt om onze ingang sneeuw en ijsvrij te houden. Dit zodat Huis van Rie gewoon open kon blijven tijdens deze winterse periode.

Dit vind je misschien ook leuk...