Huis van Rie wint Enactus sociaal ondernemerprijs

Nootdorp | Lydia Rullens initiatiefnemerseter van Huis van Rie studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Haagse Hogeschool. In het kader van de hybride student ondernemer 2015 verkiezing is Lydia genomineerd door haar leraren. Uiteindelijk was ze een van de 14 kandidaten die het strijdtoneel betrad.

Op donderdag 21 mei was de verkiezing een feit. Studenten konden hun bedrijf toelichten in hun marktkraam en tijdens hun pitch. Lydia was toch een beetje een vreemde eend in de bijt. Bij haar kraam waren vooral knutsel en breiwerkjes te vinden. Ze stond tussen ICTers en bedrijfskunde studenten in met ieder hun eigen hippe idee. Daar in tegen was ze onderscheidend met een ijzersterk verhaal. Dit werd ook door de jury opgemerkt.

Tijdens de prijsuitreiking werden er zeer lovende woorden gesproken over het initiatief Huis van Rie. Voor de categorie Enactus sociaal ondernermerprijs 2015 stak ze er met kop en schouders boven uit. Huis van Rie speelt in op meerdere maatschappelijke problemen en weet dit op een innovatieve manier op te lossen.

Huis van Rie wint Enactus sociaal ondernemers prijs

Lydia (centraal zittend) initiatiefneemster van Huis van Rie wint Enactus sociaal ondernemers prijs

Iedereen met of zonder beperking kan terecht voor dagbesteding of gewoon een luisterend oor bij Huis van Rie, dit is bijzonder omdat er meestal op één doelgroep gericht word. Ook is er plek voor de mantelzorgers die met hun verhaal en zorgen bij Huis van Rie terecht kunnen.

Het prijzengeld dat verbonden zit aan de Enactus sociaal ondernmersprijs word besteedt aan een fietslayrint waar vooral mensen met dementie baad bij hebben. Met deze fiets kunnen ze door hun oude straten van vroeger fietsen. Hierbij worden de hersenen dubbel gestimuleerd, door beweging en het ophalen van herinneringen.

Iedereen is welkom bij Huis van Rie

Telstar Enactus prijs HVR

 

 

 

 

NootdorpNu Enactus Prijs HVR

 

Dit vind je misschien ook leuk...