Daar is die dan, de Beleef TV

Uitreiking Beleef TV bij Huis van Rie

Foto door Lia van Halderen

19 februari was de officiële overhandiging van de Beleef TV bij Huis van Rie door Het Pietenhuis. Begin december hebben 45 pieten en 3 Sinterklazen zich met hart en ziel ingezet voor het inzamelen van donaties voor Huis van Rie.

Met alle optredens en bezoeken heeft Het Pietenhuis maar liefst €10.000 weten te verzamelen voor het kopen van de Beleef TV. Want deze stond al een tijdje op het verlanglijstje bij Huis van Rie. Sparen hoeft nu niet meer, want de Beleef TV staat al klaar in de huiskamer en wordt al volop gebruikt.

Maar wat kun je nou allemaal met zo’n apparaat? “Nou, heel erg veel!” zegt Nathalie Kleijn. “Het scherm kun je aanraken, waardoor het lekker interactief wordt. Je kan er puzzels mee maken, met verschillende moeilijkheidsgradaties. Je kan het memoryspel doen. Dan niet alleen plaatjes bij elkaar zoeken, maar ook de schaduw van het figuur. Wat soms best lastig kan zijn… Een ander spel is het bij elkaar zoeken van spreekwoorden. En daar de betekenis met elkaar bedenken.”

De Beleef TV bij Huis van Rie

Foto door Lia van Halderen. Klik op de foto voor het artikel van Feel Good Radio.

“Niet alleen het brein wordt geprikkeld, maar ook de handen. Je kan bijvoorbeeld muntgeld sorteren, ballonnen ‘kapot’ prikken op snelheid of piano spelen met zijn vieren.”

“Het allerleukste zijn toch wel samen herinneringen ophalen door te kijken naar een nieuwsbericht van het polygoon (sport)journaal, te luisteren naar muziek van toen of voorwerpen van bijvoorbeeld een bakkerij of kruidenier langs te gaan. Er staan zelfs verpakkingen en reclames  van vroeger op. En er kan nog veel meer dan alleen de software pakketten die op de TV staan. Er kan verbinding worden gemaakt met internet waardoor je concerten van grote sterren kan herbeleven. Kort om, de mogelijkheden zijn eindeloos!”

Bekijk de live onthulling via de Facebookpagina van Huis van Rie.

NU maart 2018 HVR Beleef TV

Klik op het artikel van Nootdorp Nu van maart 2018 voor een vergroting.

NU feb 2018 HVR Beleef TV

Klik op het artikel van Nootdorp Nu van februari 2018 voor een vergroting.

Dit vind je misschien ook leuk...