De herinnering blijft aan moeder Rie door de opening van Huis van Rie

Op 27 maart 2015 zou Moeder Rie 87 jaar geworden zijn. Al is ze niet meer fysiek in ons midden, des te meer in vele harten en onze gedachten. Moeder Rie is de inspiratiebron geweest voor Lydia om exact 1 jaar geleden Huis van Rie op te richten. Met de achterliggende gedachte dat iedereen altijd welkom en gelijkwaardig is.

Na een jaar hard werken is deze dag, de opening, een feestelijk feit! De ruimte is versierd met slingers en ballonnen, er zijn volop hapjes en drankjes en het gemoza├»ekte bord met “Huis van Rie” hangt achter de gordijntjes met gekleurde bloemen erop gemaakt. Belangstellenden, familie, vrienden, studiegenoten komen enthousiast binnen met bloemen en veel lieve woorden. Er hangt een sfeer van samenhorigheid.

Het is al aardig druk als om 4 uur de wethouder Bernard Minderhoud binnen komt. Lidy Veldhuizen stapt naar voren om haar openingsspeech te geven.

“Het zaadje van deze droom is geplant in het oorspronkelijke huis van Rie, waar Lydia samen met haar moeder, vader, 2 broers en 4 zussen opgroeide. Iedereen was welkom in het huis van Moeder Rie en werd er warm ontvangen.
Dat gevoel van welkom en gelijkwaardig zijn is wat Lydia in Haar Huis van Rie wilde realiseren en dat is gelukt! Het Huis van Rie staat en is straks officieel open. Mensen voelen nu al de warmte en de openhartigheid en voelen zich welkom en dat is de bedoeling!”

Bernard Minderhoud en Lydia Rullens

Felicitatie door Bernard Minderhoud aan Lydia Rullens

Na de mooie woorden van wethouder Bernard Minderhoud, onthult Bernard samen met Lydia Rullens het Mozaïekbord door de gordijnen te openen. Hij wenst Huis van Rie alle goeds toe en het feest kan los barsten.
Nog meer bloemen en lieve woorden worden gegeven aan Lydia en haar team. De fotografen Jurjen Donkers en Paul van der Knaap lopen rond om de sfeer op de gevoelige plaat vast te leggen. Een rijdende wensboom verzamelt lieve berichtjes en wensen voor Huis van Rie.

Het was een dag vol ontroering, liefde en gezelligheid. Moeder Rie kijkt glimlachend mee vanaf een andere plek. Deze fantastische dag is de start van een nieuw tijdperk op zorggebied. Waarbij de mens centraal staat en wordt gekeken naar wat diegene nog wel kan.

 

Foto impressie van de feestelijke opening

Gepost door Huis van Rie on zondag 12 april 2015

Dit vind je misschien ook leuk...