Huis van Rie in beweging

gym bij huis van rie

Onderzoek van Het Nationaal Ouderenfonds heeft ondanks uitgewezen dat ouderen tegenwoordig te weinig aan hun broodnodige beweging komen. “Dit betekent dat zij minder dan 1 uur per week intensieve lichamelijke activiteiten verrichten waarbij de hartslag en ademhaling versnelt. Dat terwijl bewegen en sport op latere leeftijd zorgen voor een betere lichamelijke en fysieke gesteldheid.” Aldus de conclusie van dit onderzoek. Daar heeft Huis van Rie iets op gevonden. Vaste prik, elke ochtend om 10:30 uur; ‘Huis van Rie in beweging.’

Nadat iedere bezoeker binnen is en van zijn/haar kopje heeft genoten, neemt vervolgens een groot gedeelte van onze bezoekers in een kring plaats in de sportruimte. Onder begeleiding van één van de medewerksters wordt er eerst een warming-up gedaan. vervolgens kan er worden begonnen met de daadwerkelijke ochtendgymnastiek.

Van zwembewegingen met de armen tot en met stampen met de voeten. Alles wordt uit de kast getrokken om onze bezoekers zo fit mogelijk te houden. De oefeningen verschillen per begeleider. De ene begeleidster doet dit met yoga-oefeningen, de ander met behulp van een Youtube filmpje en weer een ander zet een lekker muziekje op en bedenkt de oefeningen ter plekke. Overigens zijn alle oefeningen zittend op een stoel uit te voeren.

Als de gym is afgelopen neemt de ene bezoeker plaats aan een tafel voor een gesprek of een spelletje, terwijl de ander naar boven gaat om te mozaïeken. Maar er gaat dus geen ‘Huis van Rie dag’ voorbij zonder ochtendgymnastiek om 10:30 uur.

Door Pjotr Bats

Dit vind je misschien ook leuk...