Zeer geslaagde informatieavond voor arbeidsmatig werken door Huis van Rie!

Op dinsdag 26 januari en 1 maart werden de informatieavonden gehouden over de arbeidsmatige dagbesteding door Huis van Rie. De belangstelling was groot.

Sociaal ondernemen

Arbeidsmatige dagbesteding informatieavond bij Huis van Rie

Grote opkomst bij informatieavond arbeidsmatige dagbesteding. Heeft u de informatieavond gemist, bekijk dan het filmpje op de Facebookpagina. Klik op de foto.

De avond startte met een indrukwekkende introductiefilmpje. Waarbij de boodschap was “volg je hart en laat je dromen uitkomen” als dit lukt. Michel Kokshoorn en Lydia Rullens hebben beide hun hart gevolgd, door bewust de keuze te maken om sociaal ondernemer te worden. Hun droom is om meer mensen kennis te laten maken met het gedachtengoed van Huis van Rie: Een inclusieve samenleving waaraan iedereen kan deelnemen ongeacht ziekte of beperking.

Door Lydia en collega’s is Huis van Rie inmiddels een bekende naam geworden als kleinschalig dagbestedingscentrum. Nu staat het volgende project zowat letterlijk al om de hoek, in de Dorpsstraat in Nootdorp.
Op de nieuwe locatie wordt het arbeidsmatig werken gerealiseerd voor mensen die, door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

HVR werken wil het verschil maken tussen werken als dagbesteding en werken aan eigenwaarde door te kijken naar de kwaliteiten van de mensen met bijpassende werklijnen. Bekijk de gemaakte reportage door Pijnacker-Nootdorp TV.

Behoeftes van Nootdorp vervullen

De locatie in de Dorpstraat zal een aantal werklijnen gaan aanbieden. Er wordt een eetgelegenheid gecreëerd waar onder andere ouderen met elkaar tussen de middag een warme maaltijd kunnen nuttigen. Er zijn ook plannen voor een boodschappenservice, waar mensen met verminderde mobiliteit gebruik van kunnen maken. Na de warme maaltijd staat er een gevulde boodschappentas voor hen klaar. Deze ruimte heeft ook een bibliotheek/boekenuitleen. Verder komt er in de nieuwe locatie een klussendienst en een meubelrestauratieruimte waar meubels worden opgeknapt (gepimpt) en verkocht. Ook komt er een kledingbank met handwerkatelier en verkooppunt. Bij de locatie Huis van Rie zal een grafische studio opgezet worden.

Inspirerend

Michel Kokshoorn bij Huis van Rie

Michel Kokshoorn vertelt over de plannen voor arbeidsmatige dagbesteding. Bekijk het filmpje van de eerste voorlichtingsavond op 26 januari op onze Facebookpagina. Klik op de foto.

Tijdens deze avond waren er diverse vertegenwoordigers van instellingen uit omgeving. Zij kregen op deze avond een uitgebreide blik in de nabije toekomstplannen van HVR werken. Er werd vol enthousiasme gereageerd op het verhaal van Michel.
Mensen waren zeer onder de indruk van het levensverhaal.

De informatieavond werd bezocht door diverse vertegenwoordigers (jobcoaches, PB-ers,activeringscoaches) van instellingen uit de regio. Zij kregen op deze avond een uitgebreide blik in de nabije toekomstplannen van HVR werken.
De bezoekers waren ook zeer onder de indruk van het levensverhaal van Bob Offereins. Hij vertelde het verhaal over een jongeman met een visuele beperking. Volgens artsen was er geen toekomst voor hem op werkgebied. Bij Lucille Werner Foundation werd hij project manager. Volledig kundig op het gebied van communicatie en is onlangs overgestapt naar eenzelfde functie bij Microsoft.

Het was een indrukwekkende avond vol inspiratie en een positief gevoel voor de nieuwe locatie. Nu gaan we graag het gesprek aan met onze potentiële werknemers. Werken bij Rie, is er klaar voor!

 

Door Nathalie en Nynke

Dit vind je misschien ook leuk...