Naar buiten zodra de zon schijnt

naar buiten bij Huis van rieDe afgelopen periode is het schitterend weer, warm, soms zelfs snikheet! Dan wordt het pleintje achter Huis van Rie omgedoopt tot ‘Terrasje van Rie’.  
Onder het genot van een bij voorkeur koud drankje kunnen de zonaanbidders genieten van de zon. Er werd natuurlijk goed gesmeerd met zonnebrand. De schaduwliefhebbers konden koeler zitten onder een parasol en in de schaduw van het gebouw. Gezellig samen aan een hele lange tafel.
 

Foto´s

De bovenstaande foto illustreert de leuke buitenactiviteiten naast het Terrasje van Rie. Een duofiets kan geleend worden bij Veenhage, waar er samen met de bezoeker naar bijvoorbeeld de Dobbeplas gefietst kan worden. Een andere samenwerking met Veenhage is de Jeu de Boules baan. In plaats van de gym wordt er fanatiek gespeeld om de eer, onder het genot van een glaasje limonade.
 

Brandweer

Op één van die terrasdagen was er een brandmelding bij het kinderdagverblijf aan het plein. De brandweer kwam met sirenes aangereden, maar gelukkig was er niks ernstigs aan de hand. De spelletjes en gezellige gesprekken werden al weer snel voortgezet, toen het vals alarm bleek te zijn.
Tijdens deze warme en soms hete dagen werd  er een verfrissend waterijsje of een fruithapje uitgedeeld.

 

Hitteplan

Wanneer de temperaturen te hoog oplopen om buiten te gaan zitten, worden de luiken gesloten en gaat het hitteplan in werking. Veel water drinken en minimale inspanning. Binnen word het lekker koel gehouden door ventilatoren met een fles bevroren water ervoor, zo krijg je een airco effect.
We hopen dat het nog een tijdje lekker weer blijft zodat we heerlijk op het Terrasje van Rie kunnen zitten.

Door Pjotr Bats

Dit vind je misschien ook leuk...