Artikel in Nootdorp Nu: Huis van Rie voor complete dagbesteding

De vaste medewerkers op de foto voor een van de vrolijke bloemen wanden. Vlnr: Mecheliena (begeleidster), Laurens (chauffeur en klusjesman), Lidy (locatiemanager), Diana (begeleidster), Lydia (eigenaar) en Marco (chauffeur en algemene ondersteuning)

De vaste medewerkers op de foto voor een van de vrolijke bloemen wanden. Vlnr: Mecheliena (begeleidster), Laurens (chauffeur en klusjesman), Lidy (locatiemanager), Diana (begeleidster), Lydia (eigenaar) en Marco (chauffeur en algemene ondersteuning)

Het gebouw van de voormalige bibliotheek aan de Koningin Wilhelminastraat 5 in
Nootdorp heeft de afgelopen twee maanden een enorme metamorfose ondergaan.
De grote ruimtes zijn boven en beneden veranderd in gezellige ‘huiskamers’ en
knusse plekken voor tal van activiteiten. Onder de naam Huis van Rie is het pand nu
hét centrum voor al dan niet geïndiceerde dagbesteding in Nootdorp.
Door: Ron Labordus
 
 
 
 
In het gebouw zijn vrolijke kleuren en veel licht kenmerkend. Op 2 maart aanstaande gaat het Huis van Rie echt draaien. Maar nu al is er veel belangstelling en wordt er gewerkt. “Gasten zijn al welkom uiteraard”, aldus initiatiefneemster en eigenaar van Huis van Rie (HVR), de geboren en getogen Nootdorpse Lydia Rullens. “Onze naam komt van mijn moeder Rie Rullens. Zij is twee jaar terug overleden en was zeer sociaal ingesteld. HVR is ook een eerbetoon aan haar. Wij bieden een compleet en uitgebreid programma dagbesteding; al dan niet met indicatie. Mensen gaan hier recreatief of op basis van (arbeids-)therapie aan de slag. Wij richten ons bewust niet op één doelgroep. Zo zit namelijk ook de ‘buitenwereld’ niet in elkaar.”

 

Veel mogelijkheden

In het Huis van Rie is iedereen gelijk ongeacht zijn of haar handicap, beperking en kwaliteit. Lydia: “Wij stellen dat iedereen op eigen wijze iets kan betekenen voor een ander. Onze medewerkers zijn er uiteraard in opgeleid en kijken naar mogelijkheden niet naar onmogelijkheden. In het Huis van Rie zijn de mogelijkheden talrijk. De kosten zijn laag. Even aanlopen, koffie drinken en de krant lezen. Of een broodje mee eten. Prima bijvoorbeeld voor mensen die eenzaam zijn en wat gezelligheid en aanspraak zoeken.”
 

Uitnodiging

Lydia: “Huis van Rie is ook prima voor mensen met dementie, een psychisch probleem, een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking, enzovoort. Een dag of dagdeel blijven kan ook. Meedoen aan activiteiten is eveneens mogelijk; bijvoorbeeld tekenen, schilderen, handwerken, koken, keramieken, mozaïeken,computeren, enzovoort. Ook gymmen en bewegen onder leiding. Alle ideeën zijn welkom. Wij zijn een zelfstandige organisatie en dus niet afhankelijk van een grotere instelling. Langs deze weg nodigen we iedereen uit om eens kennis te komen maken.”
 
Bron `Nootdorp NU, feb. 2015´
 
 

Dit vind je misschien ook leuk...