NootdorpNu: Nieuwe activiteiten in pand van Willem Elderhorst! en Grote belangstelling voor éénjarig bestaan

NootdorpNu1jarigBestaan Winkel van Rie Dorpstraat 49

Bron: NootdorpNu, editie april 2016

Nieuwe activiteiten in het pand van Willem ElderHorst!

Huis van Rie viert feestelijk en onder grote belangstelling het éénjarig bestaan

In een jaar tijd is Huis van Rie een bekende naam bij veel mensen en organisaties in Nootdorp en omgeving geworden. Vrijdag 25 maart werd feestelijk het eenjarig bestaan gevierd: het was zoals altijd druk en gezellig. Velen bleken Huis van Rie in hun hart gesloten te hebben.

Op vrijdag 27 maart 2016 zou moeder Rie Rullens 88 jaar geworden zijn; zij is de inspiratiebron geweest voor Lydia Rullens om en jaar geleden het kleinschalig dagbesteding centrum Huis van Rie op te starten in Nootdorp:”de achterliggende gedachte is dat iedereen altijd welkom gelijkwaardig is. Bewust hadden we als thema rondom de festiviteiten gekozen voor ‘samen zijn we één, één-samen-heit’. Wij geloven bij Huis van Rie dat we met oprechte aandacht eenzaamheid kunnen verzachten, dit beamen inmiddels vele bezoekers.”

Willem Elderhost

Huis van Rie is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Koningin Wilhelminastraat 5. Tijdens de feestelijke viering werden nieuwe activiteiten bekendgemaakt. Ze vinden plaats in de voormalige Doe-het-zelf winkel en werkplaats van de vorig jaar overleden Willem Elderhorst. Een belangrijk stukje Nootdorpse historie blijft aldus bewaard. De Winkel van Rie is een toepasselijke naam op de locatie. Michel Kokshoorn is mede-initiatiefnemer van de plannen: “In het voorste gedeelte komt een verkoopplek van Wolboetiek Pera & Pasha naar uit Pijnacker gecombineerd met een textiel atelier. In het tweede deel gaan we een tweede hands en vintagekleding verkopen van ‘betere kwaliteit’.”

Doe-het-zelf

“Het oude magazijn van Willem richten we in als Doe-het-zelf winkel en achterliggende werkplaats blijft die functie behouden voor onder andere houtbewerking, meubel herstel een dergelijke. Het Doe-het-zelf deel vernoemen we naar Willem Elderhorst. We zijn blij dat we deze activiteiten kunnen ontplooien,” aldus Michel. “Het betekent veel voor onze doelgroep zoals jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt die ervaring op kunnen doen. Ook voor de vaste bezoekers is de Winkel van Rie een zinvolle aanvulling. Uiteraard zorgen wij voor professionele begeleiding.”

Dit vind je misschien ook leuk...