Telstar: Huis van Rie presenteert Winkel van Rie op braderie in Nootdorp

Huis en Winkel van Rie op de zomermarkt

Ook het Huis van Rie heeft een stand tijdens de Zomermarkt, pal voor de nieuwe winkel die men heeft geopend aan de Dorpsstraat nummer 49, in de voormalige Doe het Zelf-winkel van de vorig jaar overleden Willem Elderhorst.
Dat is dus een uitbreiding voor het Huis van Rie, dat op 27 maart het eenjarig bestaan vierde van het inloophuis en dagactiviteitencentrum dat is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan het Dorpsplein met ingang aan de Wilhelminastraat.

Huis van Rie kan terugkijken op een heel succesvol eerste jaar en bruist van plannen en ideeën. Een van die ideeën was om een winkel te vestigen in de Dorpsstraat.

Drie fasen

Onder de naam De Winkel van Rie gaat wordt de voormalige Winkel van Willem nieuw leven ingeblazen. In het voorste gedeelte komt een verkoopplek van Wolboetiek Pera & Pasha uit Pijnacker in combinatie met een textielatelier. In het tweede deel komt een winkel met tweedehandskleding en vintagekleding van goede betere kwaliteit.

Het oude magazijn van Willem wordt een doe-het-zelf winkel en de achterliggende werkplaats wordt bestemd voor onder andere houtbewerking, meubelherstel en dergelijke. De naam van Willem blijft voortbestaan in het werkplaatsdeel.

Zinvol werk

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er ervaring opdoen. Ook voor de vaste bezoekers is de Winkel van Rie een zinvolle aanvulling, met daarbij professionele begeleiding. De Zomermarkt is een prima gelegenheid om kennis te maken met Het Huis van Rie en De Winkel van Rie!

Bron: Telstar online

Lees het volledige artikel op Telstar online.

Bekijk ook het filmpje, waar Michel geïnterviewd wordt over de Winkel van Rie.

Dit vind je misschien ook leuk...