Werken bij (t)Huis van Rie tijdens een pandemie

Medewerker Pjotr

Ik had mij het jaar 2020, net als iedereen waarschijnlijk, wel anders voorgesteld. Van gezellige gesprekken bij het prachtige Huis van Rie met zowel bezoekers als collega’s. Naar (noodgedwongen) vooral WhatsApp en telefonisch contact met collega’s. Doordat voor mij de risico’s op ziek worden van Corona een stuk hoger zijn, dan mijn lopende collega, ben ik inmiddels al een jaar thuis. Toch heb ik tijdens deze zeer onwerkelijke periode wel iets voor mijn werk kunnen betekenen. Daar wil ik deze eerste blog dan ook mee beginnen.

Afleiding door passie

Één van mijn grootste hobby’s is namelijk schrijven, en dat is natuurlijk iets wat ik heerlijk veilig vanuit huis voor de bezoekers en collega’s kon doen. Hetgeen ook nog eens zorgde voor de broodnodige afleiding. Van al dat afschrikwekkende Corona nieuws wat gelijk tot je kwam, welke televisie- of radiozender je ook aanzette, werd ik namelijk alles behalve vrolijk.

Schrijven op aanvraag

Maar goed; laten we snel overgaan naar het werk wat ik vanuit huis deed. Over Corona valt immers al genoeg te zien en lezen. Schrijven dus. Ik begon, op aanvraag van collega’s, met het samenstellen van quizzen over uiteenlopende onderwerpen. Over zo ongeveer alle feestdagen bijvoorbeeld. Ik ben dus op dat gebied inmiddels een ‘expert.’

Wat ik echter het leukste vond om te schrijven waren de brieven in naam van Sinterklaas en de Kerstman voor onze bezoekers. Ze even het idee geven dat het toch feest is. Al maken ze er bij Huis van Rie sowieso een feestje van. Ik was blij dat ik er op deze manier toch een steentje aan kon bijdragen.

Licht aan de einde van de tunnel

Dan maak ik nu, met jouw goedkeuren, een sprongetje in de tijd. De tijd dat er uitzicht kwam op een vaccin tegen Corona. Voor mij en vele anderen was dit een heuglijk bericht. Er verscheen eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel. Toen was het, maanden na de eerste berichten over de verschenen vaccins, mijn beurt. Ik kreeg, verspreidt over anderhalve maand, twee prikken van het Moderna vaccin.

Voorzichtig weer aan de slag

Nu, ruim een week na mijn tweede prik, schrijf ik dit blog. Ik ben verheugd dat ik over een kleine twee weken mijn eerste stappen binnen Huis van Rie weer kan en mag zetten. Toch vind ik het heel erg spannend. Ik werk immers met mensen die niet altijd in staat zijn om anderhalve meter afstand van mij te houden.

De tijd en mijn eerste ervaring binnen de muren van Huis van Rie zal het mij leren. Over twee weekjes ga ik namelijk na werktijd langs mijn werk. Over mijn ervaringen van dat moment en mijn eerste paar uurtjes op de werkvloer, lees je de volgende keer.

Dit vind je misschien ook leuk...