TROTS!

Column door Mecheliena

Trots zijn we op onze vrijwilligers die ook elke dag weer klaar staan voor de bezoekers van Huis van Rie. Mecheliena, vrijwilligerscoördinator schrijft vol trots over de afgelopen vrijwilligersvergadering.

In het midden van de groep zittend en met mijn gezicht naar het raam gericht heb ik goed zicht over de groep waar ik mee aan het vergaderen ben. Iedereen is op dit moment druk aan het overleggen en ervaringen aan het delen. Je merkt dat er ervaring is, dat ze van elkaar willen leren en dat er een onderlinge band is (en dat terwijl de meeste mensen elkaar helemaal niet kennen..).

We zijn bezig met een vergadering voor de vrijwilligers van Huis van Rie. Het is 20 juni, bijna zomer. ..En dat is te merken, want het is lekker warm, eigenlijk een beetje te warm. Maar dat weerhoudt deze groep mensen niet om toch aanwezig te zijn en zich in te zetten. We hebben het net gehad over communicatie. Heel de dag door heb je er mee te maken, want zodra je met iemand bent, is er communicatie. Toch kan communiceren heel lastig zijn en daar hebben we op ingezoomd. Wat als je, als vrijwilliger, in een situatie komt dat de één de ander niet begrijpt of niet duidelijk kan maken wat je bedoeld? Welke handvatten zijn er dan.

Ik kan bijna iedereen goed zien en krijg een trots gevoel over me als ik zo rondkijk. Een bijzondere groep is het; Verschillend qua leeftijd, qua geslacht, de eigen kwaliteiten, bekendheid met het werken in de dagbesteding of zorg en ga zo maar door, en toch gaan ze zo gemoedelijk met elkaar om en zijn ze altijd bereid te helpen waar nodig is.

En dan opeens hoor ik geratel van wieltjes over de stenen buiten en nieuwsgierig opkijkend zie ik Nathalie en Nynke voorbij komen met 1 van de karren die wij bij Huis van Rie gebruiken. Van onder tot boven helemaal vol met Chinees..!  Het ziet er grappig uit. Dit betekent trouwens wel dat we nog maar even hebben om de laatste punten te bespreken. De volgende stap is namelijk dat we lekker met zijn allen gaan eten.
Dat hebben deze mensen dubbel en dik verdiend!

Wil jij je ook aansluiten bij deze bijzondere mensen die werken met hun hart? Wij zouden dat erg op prijs stellen, want er zijn nog mensen nodig! Neem dan contact op met Huis van Rie (015 3649636) en/of loop een keertje binnen. Dan zal er een afspraak voor een gesprek gemaakt worden en komt alles op z’n pootjes terecht.
Dank aan de vrijwilligers!!

Mecheliena de Jong

Vrijwilligerscoordinator

Dit vind je misschien ook leuk...