Voormalige bouwmarkt Elderhorst heeft nieuwe bewoners

Nootdorpers hebben het waarschijnlijk al gezien in de Dorpsstraat. Nummer 49 heeft een nieuwe bewoner! Huis van Rie breidt uit met de kleinschalige arbeidsmatige dagbesteding: “Winkel van Rie”. De deuren worden geopend in mei.

Samenwerken

Sinds kort werkt Lydia, de oprichtster van het “Huis van Rie”, samen met Michel Kokshoorn, aan “HvR werk’’. Michel is een oud klasgenoot van Lydia en hij heeft er ook voor gekozen om een nieuwe weg in te slaan. Een waar hij, net als Lydia, zijn zakelijke inzicht kan inzetten voor mensen, die wat extra ondersteuning nodig hebben.

“HvR werk” geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om leuk en vervullend werk te doen. Ook bij “HvR werk” geldt hetzelfde beleid, iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd en beperking.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het openen van het eerste project van HvR Werk: De “Winkel van Rie”, aan de Dorpstraat 49, in het oude pand van Bouwmarkt Elderhorst .

Oplevering “Winkel van Rie” in 3 fasen

In mei opent zij haar deuren met de verkoop van brei- en handwerkproducten in samenwerking met Pera&Pasha, uit Pijnacker. Tegelijkertijd gaan daar ook de productie en werkzaamheden van het naaiatelier van start.

In de maanden daarna volgen:

  • de kledingbank: een assortiment kleding (tweedehands en vintage), deels uit ons eigen mode-atelier,
  • een mini doe-het-zelf en gereedschapszaak met eigen klussenbalie voor klussen op locatie,
  • een hout- en meubelwerkplaats voor gepimpte en vintage meubeltjes.

De verwachting is dat de “Winkel van Rie” medio september helemaal draait!

De Winkel van Rie biedt dan dagelijks aan 12-14 mensen arbeidsmatige dagbesteding en/of beschut werk. Zorgprofessionals, vakmensen op de verschillende werkterreinen én vrijwilligers zorgen voor de begeleiding.

Mocht je bij de opening van onze “Winkel van Rie” aanwezig willen zijn, hou dan het nieuws op de website in de gaten of schrijf je in via onze site voor onze nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk...