Viering samen zijn we één, één-samen-heid

Samen vierden we op 25 maart dat Huis van Rie één jaar bestond. Lidy (locatiemanager) speecht over het ‘thuis’ dat vele  Nootdorpers  en daarbuiten in hun harten hebben gesloten. De opbouw van dit ‘thuis’ gevoel is dankzij het team en vrijwilligers ontstaan en zal nog vele jaren bestaan.

Lidy spreekt over liefde zonder grenzen

samen zijn we één, een-samen-heid (eenzaamheid) Huis van Rie

Bekijk alle foto’s van ons één jarig bestaan door op de foto te klikken

Welkom lieve mensen, fijn dat jullie vandaag, op “goede vrijdag”, het één jarig bestaan van ons “Huis van Rie” mee vieren. Door velen ook wel “Thuis van Rie” genoemd.

Want het gevoel van welkom zijn en er toe doen willen wij onze gasten geven. Mensen komen graag en we zijn inmiddels ook in het buitenland bekend.
“Liefde kent geen grenzen”!
Dat is een mooi compliment en daar zijn we super trots op!!!

Eén-Samen-heid

Moeder Rie, waarnaar ons huis vernoemd is, zou over 2 dagen 88 geworden zijn.
Haar hart was van goud en zo groot dat niet alleen haar gezin met 7 kinderen, maar ook andere mensen, die liefdevolle aandacht nodig hadden, welkom waren.
Helaas hebben sommige van ons haar niet gekend, maar volgens mij zou ze nu heel trots zijn, dat wij:
Samen gaan voor één Samen-heid!

 

“Bedankt voor de bloemen”

Dan wil ik iedereen bedanken die Huis van Rie een succes maken.

Allereerst onze gasten, zonder gasten is er geen Huis van Rie. Ik wil jullie bedanken voor jullie lach en soms een traan, voor jullie begrip, geduld en positieve bijdrage aan de activiteiten. Het is mooi om te zien hoe jullie elkaar helpen en begrip hebben voor elkaars eigen ”aardig” heden en hoe jullie elkaar weer vinden na een onenigheid. Het is fijn om er voor jullie te mogen zijn.Samen zijn we één, één-samen-heid

Dan wil ik ons super team bedanken voor jullie geduld, begrip, flexibiliteit, creativiteit, humor en enthousiasme.
We zijn er voor elkaar in voor en tegenspoed. We hebben het soms niet makkelijk met de vernieuwende manier van werken, de groei, veranderingen en de soms impulsieve ideeën. Maar iedere keer komen we er weer sterker uit en groeien we naar elkaar toe. Bedankt voor de fijne samenwerking.

En onze vrijwilligers, waar zouden we zonder jullie zijn?! Altijd bereid om mee te denken en mee te werken. We zijn heel blij dat jullie ons willen en kunnen ondersteunen ik hoop dat we nog heel lang gebruik mogen maken van jullie diensten.

Onze dank gaat ook uit naar de medewerkers van de gemeentes en aan onze collega zorgaanbieders, waarmee we samenwerken.

Als Huis van Rie werken we volgens de presentie theorie van Andries Baart, “aandachtige aanwezigheid”, ik noem het ook wel “liefdevolle aandacht”, hebben we geen doelgroepen beleid en combineren we onze dagbesteding met ons buurthuis.

Daardoor zijn we anders dan de meeste collega zorgaanbieders. Toen wij 1 jaar geleden begonnen zijn we niet altijd serieus genomen. Maar inmiddels hebben wij bewezen dat onze eigen ”wijze” manier werkt en hebben we mooie zakelijke relaties opgebouwd. We danken jullie dan ook voor het vertrouwen.

 

Het gulle hart van Lydia en haar moeder Rie

Moeder Rie, omdat ze haar dochter zo een gul hart heeft gegeven, die tegen alle regels in haar eigen wijsheid neerzet in de vorm van HvR Werk en Vrije Tijd.

Met het starten van jouw droom, Lydia, bied je de mogelijkheid voor veel mensen om in hun kracht te komen.Samen zijn we één, één-samen-heid
Het advies dat wij jou als team willen geven is; loop je eigen benen niet voorbij, maar vertrouw erop dat de juiste dingen op de juiste tijd op jouw en ons pad gezet worden.

Wij hebben het vaak gehad over de driehoek, waarbij veel bedrijven geld bovenaan zetten, waardoor mensen in hun macht komen en liefde ver te zoeken is.

Met ons Huis van Rie werken we vanuit ons hart, waardoor we in ons kracht komen en geld een logisch gevolg is en dat merken we, want we krijgen dagelijks spullen, giften vanuit allerlei hoeken. En nieuwe aanmeldingen van gasten, waardoor ons huis kan bestaan.

Daarvoor dank voor jullie gulle harten en voor het vertrouwen!!!

Spreuk moeder Rie

“Tel niet langer het leven met de jaren, maar met de vreugde van iedere dag”

Dit vind je misschien ook leuk...