De zomer voorbij

Bij Huis van Rie is de zomervakantie periode haast ten einde. Een groot gedeelte van het team is uitgerust teruggekeerd van een welverdiende vakantie. Uiteraard is Huis van Rie open gebleven in de zomerperiode. Met behulp van een fantastische flexpool heeft iedereen zijn normale dagbesteding kunnen krijgen. Natuurlijk waren er ook wat uitstapjes, soms heel spontaan gepland.

Genieten van de kleine dingen in het leven

Met mooi weer wordt er zoveel als kan gewandeld. Soms per individu, anders gezellig met elkaar. Het is maar net waar de behoefte ligt. Gelukkig is op loopafstand de ijssalon in de Dorpsstraat. Een prachtig doel om naar toe te lopen. De beloning wacht en een klein geniet momentje is daar.

Spontane uitje, met de cabrio

cabriorit spontaan uitje

Een hele spontane rit in een cabrio, genieten!

Spontane uitjes zijn soms zo leuk, dat er nog over wordt gesproken. Begeleidster Nathalie had een cabriolet te leen. En wat is er leuker dan een ritje te maken. Allereerst met Tineke. Wat hebben we gelachen. Ik zei, dat ik het dak was vergeten en Tineke kreeg me daar de slappe lach. Heerlijk de wind door je haren. Hoe ouder, hoe gekker.
De mannen Aad, Andrew en Joop hadden ook wel zin in een ritje. Gewoon even boodschappen doen bij de Karwei. Met een extra rondje snelweg. Want er moest gas op de plank. Gelukkig bleven de haren redelijk in model. Instappen in een cabriolet was lastig, maar er uit komen op ietwat hogere leeftijd een heidens karwei. Maar nadat de lachbuien waren gezakt, kon er uit de cabriolet geklommen worden. Wat een belevenis!

Paardenrace in Nootdorp

paardenrennen in Nootdorp

Met een aantal bezoekers naar het paardenrennen in Nootdorp

Een ander uitje was naar de paarden draverij in Nootdorp. Met een gezellige groep vertrokken wij met bus, doblo, rolstoelen, stoeltjes om op te zitten, een natje en een droogje en heel veel goede zin. Prinsheerlijk zaten onze gasten te genieten van de paardenraces. Met ons gezicht in het zonnetje en een hoop reuring om ons heen, hebben we een top middag gehad. De paarden werden aangemoedigd en hadden we even het gevoel om echt op de renbaan te zijn. Wat een sfeer bracht die dag met zich mee.

Nu met al deze mooie en soms ook warme na zomerdagen genieten we nog steeds. We verstrekken voeten badjes met warm weer. Een bouillon of zoutjes om flauwtes te voorkomen en een waterijsje gewoon omdat het lekker is! Fijne nazomer allemaal.

 

Door Nathalie Kleijn

Dit vind je misschien ook leuk...