Activiteiten bij Huis van Rie


Bij Huis van Rie worden veel verschillende activiteiten aangeboden en mogen de bezoekers met een indicatie hun wensen kenbaar maken wat betreft nieuwe activiteiten.

Deelnemen aan een activiteit is nooit verplicht, ongeacht of iemand met of zonder indicatie Huis van Rie bezoekt. In plaats daarvan blijven kletsen aan de koffietafel of de krant lezen is geen probleem.

Het activiteitenaanbod verschilt per dag en week, afhankelijk van het seizoen en waar de bezoekers zelf behoefte aan hebben.

Ochtend

Wanneer je een indicatie hebt voor vervoer, word je opgehaald door onze vervoerservice tussen negen en tien uur. Eenmaal bij Huis van Rie wordt de dag gestart met koffie/thee en wat lekkers erbij. Voor wie daar behoefte aanheeft wordt er een ongeveer een half uur stoelgym gegeven op motiverende muziek.

Rond elf uur wordt door de meeste bezoekers de creatieve ruimte opgezocht. Op woensdagochtend is een schilderdocente aanwezig die begeleidt bij het maken van schilderijen.

Lunch

Rond half één zit iedereen aan tafel voor de uitgebreide lunch waar voor ieder wel wat op tafel staat. De gastvrouw zorgt voor een extra warm of koud extraatje voor bij de lunch. Na de lunch gaan sommige bezoekers rusten in de rustruimtes.

Middag

Rond een uur start het middagprogramma welke per dag verschilt. Er zijn verschillende spellen zoals Rummikub, bordspellen of sjoelen. Sommige bezoekers pakken hun haak of -brei project erbij. Anderen gaan wandelen met een vrijwilliger. Bij een beautymiddag worden nagels gelakt en soms een lekker gezichtsmasker aangebracht. Bij de activiteit bloemschikken kan een bloemstuk gemaakt worden voor thuis en bij Bingo zijn er leuke prijzen te winnen. Sommige middagen staan in het teken van muziek; er wordt piano gespeeld of een muziekquiz gedaan waarbij de meezing hits natuurlijk niet ontbreken. Voor iedereen is er wel een leuke activiteit te doen. Gedurende de middag komt de gastvrouw langs met fris en iets hartigs. De tijd gaat snel, want het is zo maar weer tijd om naar huis te gaan.