Weekprogramma Huis van Rie

Bij Huis van Rie worden veel verschillende activiteiten aangeboden en mogen de bezoekers met een indicatie hun wensen kenbaar maken wat betreft nieuwe activiteiten.

Deelnemen aan een activiteit is nooit verplicht, ongeacht of iemand met of zonder indicatie Huis van Rie bezoekt. In plaats daarvan blijven kletsen aan de koffietafel of de krant lezen is geen probleem.

Het activiteitenaanbod verschilt per dag en week, afhankelijk van het seizoen en waar de bezoekers zelf behoefte aan hebben.

Ochtend

Wanneer je een indicatie hebt voor vervoer, word je opgehaald door onze vervoerservice tussen negen en tien uur. Eenmaal bij Huis van Rie wordt de dag gestart met koffie/thee en wat lekkers erbij. Voor wie daar behoefte aanheeft wordt er een ongeveer een half uur stoelgym gegeven op motiverende muziek en op donderdag is er stoelyoga op ontspanningsmuziek.

Rond elf uur wordt door de meeste bezoekers de creatieve ruimte opgezocht. Op woensdagochtend is een schilderdocente aanwezig die begeleidt bij het maken van schilderijen.

Kook/bak je liever? Als je wil mag je helpen met het bereiden van het warme hapje voor bij de lunch of een tussendoortje zoals appeltaart voor ‘s middags.

Lunch

Rond half één zit iedereen aan tafel voor de uitgebreide lunch waar voor ieder wel wat op tafel staat. Na de lunch gaan sommige bezoekers rusten in de beschutte huiskamer of rustruimte.

Middag

Er komen bezoekers binnen die alleen in de middag de behoefte hebben aan dagbesteding. De meeste bezoekers komen op eigen gelegenheid of worden door mantelzorgers gebracht. Er wordt koffie en thee geserveerd en een half uurtje bijgepraat.

Rond twee uur start het middagprogramma welke per dag verschilt. Er zijn verschillende spellen zoals Rummikub, bordspellen of sjoelen. Sommige bezoekers pakken hun haak of -brei project erbij. Anderen gaan wandelen met een vrijwilliger. Bij een beautymiddag worden nagels gelakt en soms een lekker gezichtsmasker aangebracht. Bij de activiteit bloemschikken kan een bloemstuk gemaakt worden voor thuis en bij Bingo zijn er leuke prijzen te winnen. Sommige middagen staan in het teken van muziek; er wordt piano gespeeld of een muziekquiz gedaan waarbij de meezing hits natuurlijk niet ontbreken. Voor iedereen is er wel een leuke activiteit te doen. Gedurende de middag komt de gastvrouw langs met fris en iets hartigs. De tijd gaat snel, want het is zo maar weer tijd om naar huis te gaan.

Uitleg activiteiten

  • Hobbyclub : Bijvoorbeeld wenskaarten/collages maken, haken/breien/borduren of je eigen project van thuis meenemen, naast handwerken worden er ook meubels opgeknapt d.m.v. schuren/verfen etc.
  • Schilderclub : Onder begeleiding van een schilderdocente je eigen schilderijen maken
  • Beauty : voor de liefhebbers kunnen de nagels gelakt worden, af en toe een gezichtsmasker of is er een voetenbad
  • Muziek : komt in vele vormen, quiz, meezinghits of gewoon luisteren naar muziek