Recreatieve dagbesteding

Schilderen bij Huis van Rie op maandag en woensdag
naar buiten bij Huis van rie

De recratieve dagbesteding is bestemd voor oudere en jongere mensen met beperkingen, die professionele begeleiding nodig hebben in hun dagelijks functioneren. Op werkdagen worden er mensen met een ouderdoms-, psychische, psychogeriatrische, verstandelijke, meervoudige of lichamelijke/NAH beperking* bij Huis van Rie ontvangen. Je hebt bij ons de vrijheid om mee te doen met het programma, maar je mag ook je eigen activiteiten doen, niks moet (bijna) alles mag.

Het programma verschilt per dag. Elke dag begint na de koffie en thee met een half uur bewegen op muziek. Daarnaast hebben we een aantal fitness apparaten waarvan je gebruik kan maken.
Activiteiten in de huiskamer kunnen bestaan uit gespreksgroepen,
geheugentrainingen, gezelschapsspelletjes en muziek. Het aanbod van creatieve activiteiten bestaat uit mozaïek, houtbewerking, schilderen,tekenen en kleuren, bloemschikken en seizoensgebonden creaties. Daarnaast wordt er gewandeld, wanneer de buitentemperatuur dit toelaat.

Wanneer de vermoeidheid optreed en er gerust moet worden kan dat in de beschutte huiskamer in een luie stoel of op bed in de slaapkamer. Bezoekers worden door eigen personeel met eigen bedrijfsauto’s van Huis van Rie thuis opgehaald en thuisgebracht (mits indicatie voor vervoer is afgegeven).

*) Wanneer je te gast bent bij Huis van Rie kun je ongeacht je beperking functioneren in groepsverband en heb je geen ernstige gedragsstoornissen. Voor deze mensen is een meer gespecialiseerde dagbesteding