Recreatieve dagbesteding

Schilderen bij Huis van Rie op maandag en woensdag

De recratieve dagbesteding is bestemd voor de mensen met beperkingen, die professionele begeleiding nodig hebben in hun dagelijks functioneren. Op werkdagen worden er mensen met een ouderdoms-, psychische, psychogeriatrische, verstandelijke, meervoudige of lichamelijke beperking* bij Huis van Rie ontvangen. Je hebt bij ons de vrijheid om mee te doen met het programma, maar je mag ook je eigen activiteiten doen, niks moet (bijna) alles mag.

Het programma verschilt per dag. Elke dag begint na de koffie en thee met een half uur bewegen op muziek. Daarnaast hebben we een aantal fitness apparaten waarvan je gebruik kan maken voor extra beweging.
Activiteiten in de huiskamer kunnen bestaan uit gespreksgroepen,
geheugentrainingen, gezelschapsspelletjes en muziek. Het aanbod van creatieve activiteiten bestaat uit mozaïek, houtbewerking, schilderen, tekenen en kleuren, bloemschikken en seizoensgebonden creaties. Daarnaast wordt er gewandeld, wanneer de buitentemperatuur dit toelaat.

Wanneer de vermoeidheid optreed en er gerust moet worden kan dat in de verschillende rustruimtes in een relaxstoel of op bed. Bezoekers worden door ons eigen personeel met eigen bedrijfsauto’s van Huis van Rie thuis opgehaald en thuisgebracht (mits indicatie voor vervoer is afgegeven).

*) Wanneer je te gast bent bij Huis van Rie kun je ongeacht je beperking functioneren in groepsverband en heb je geen ernstige gedragsstoornissen. Voor deze mensen is een meer gespecialiseerde dagbesteding.