Oorspong

Moeder Rie Rullens

Moeder Rie Rullens, de inspiratiebron voor het Huis van Rie

Het oorspronkelijk “Huis van Rie” stond in Nootdorp. Het was het ouderlijk huis van Lydia Rullens en staat model voor Huis van Rie. Toen Lydia opgroeide tussen haar broers en zussen was het altijd een zoete inval voor iedereen die daar behoefte aan had.

In het oorspronkelijke “Huis van Rie” was iedereen altijd welkom voor koffie, steun en een praatje.

 

 

Hier zomaar een paar voorbeelden uit de levensloop van het oorspronkelijke “Huis van Rie”

Een man, op jonge leeftijd opgenomen geweest en weer ontslagen uit een psychiatrische kliniek, kwam jarenlang bij ons gezin over de vloer.

een zwakbegaafde oudere vrouw zonder familie, wonend in een door nonnen gerund tehuis, kwam elke werkdag bij ons “de aardappels schillen” en thee drinken.

een man met een psychosociale beperking, gedragsstoornissen en weinig contact met zijn eigen familie, kwam tot zijn dood wekelijks aanfietsen bij mijn moeder.

een oudere dame met terugkerende depressies; regelmatig nam mijn moeder haar onder haar hoede en gingen ze samen op stap.

met een dame op leeftijd en haar Downdochter, maakte mijn moeder diverse keren korte vakantietripjes.

verschillende buurmeisjes kwamen dagelijks aanlopen bij “Tante Rie” en maakten daarmee min of meer deel uit van ons gezin;

voor kinderen die op de basisschool werden gepest, ondernam mijn moeder – met succes – actie als de ouders dat zelf niet deden of durfden.SAM_4323 (523x800)

Voor Rie bestond er geen onderscheid tussen heteroseksuele en homoseksuele mensen; zij moest van discriminatie niets weten en droeg dat ook actief uit.

Jarenlang was Rie vrijwilligster bij Buurthulp en bezocht eenzame ouderen in het verzorgingshuis of nam hen mee uit.

 

Voor ons gezin – met 7 kinderen – was het heel vanzelfsprekendheid dat dit gebeurde.

Pas later ontstond het besef hoe bijzonder dat was.