Gemeente Pijnacker-Nootdorp beëindigt contract met Huis van Rie

Door: Lydia Rullens

Gemeente Pijnacker-Nootdorp is dit jaar voor de WMO-zorg van haar inwoners overgestapt naar een ander gemeentelijk samenwerkingsverband, de Regio H5. Beiden hebben nu het contract met Huis van Rie, volkomen onverwacht, per 1 januari 2024 opgezegd.

De reden is, volgens de Regio H5 en de gemeente Pijnacker-Nootdorp, dat zij zich zorgen maken over de continuïteit van de zorgverlening aan haar inwoners, in geval van verlenging van het contract.

Lydia Rullens van Huis van Rie snapt er niets van. Huis van Rie heeft inderdaad, in financieel opzicht, zware jaren gehad door de Coronapandemie, gevolgd door de gascrisis en nu de afbetalingsverplichtingen van de Coronasteun aan de Belastingdienst en het UWV. Toch heeft Huis van Rie nu alles financieel op orde: door bezuinigingen in het afgelopen jaar (denk aan het stop zetten van de Winkel van Rie) is er voldoende financiële ruimte gecreëerd om goede zorg te kunnen blijven leveren.

En dat willen Lydia en haar medewerkers graag. De beëindiging van het contract werd begin november medegedeeld, bezwaren van Huis van Rie hebben niets geholpen.

Per 1 januari 2024 wordt de dagbesteding van zo’n 30-35 inwoners van Pijnacker-Nootdorp niet meer aan Huis van Rie uitbetaald. De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil de dagbesteding bij een andere instelling onderbrengen. Hoe, dat is nog niet bekend.

Dit vind je misschien ook leuk...