Huis van Rie: een huis vol spelletjes

spelletjes bij huis van rie

In eerdere artikelen hebben we het gehad over activiteiten die min of meer op vaste tijdstippen plaatsvinden. Zoals de gym, de gespreksgroep en, vanzelfsprekend, de lunch. Wat eigenlijk de hele dag doorgaat zijn de spelletjes.

Het spel wat verreweg het meest wordt gespeeld is Rummikub. De deelnemers aan het spel proberen fanatiek de langste cijferreeksen neer te leggen zodat hun plankje als eerste leeg is. Dit spel is, behalve het spelplezier wat onze bezoekers eraan beleven, ook nog eens goed voor hun geheugen. Het houdt de hersenen scherp.

Een Oud-Hollands spelletje wat ook vaak wordt gespeeld is ganzenbord. Het spel met de pionnen is onder onze bezoekers nog even geliefd als dat het in vroegere tijden was. Mens-Erger-Je-Niet is hier ook een voorbeeld van. Het leuke van deze spellen is dat iedereen het wel kent en dus kan spelen.

Er wordt ook een paar keer per week bingo gespeeld. Dit is het spel waarbij nagenoeg iedere bezoeker meedoet. Er kunnen dan leuke of lekkere prijzen worden gewonnen, zoals een Badschuim of een lekkere zak met drop.

Er is dus de hele ‘Huis van Rie dag’ ruimte om gezellig met elkaar spelletjes te spelen.

Door Pjotr Bats

Dit vind je misschien ook leuk...